0345 558 997 info@damenengroen.nl

Prijsverschil in deuren

U heeft het misschien wel eens meegemaakt. Na lang aarzelen over de uitgave van een nieuwe deur besluit je toch tot overgaan van aankoop. En het is een prachtig gezicht. Maar dan. Een paar weken later plaatsten je buren ook een nieuwe deur, en die is veel goedkoper. Hoe dan dat? In dit artikel ontdek je welke factoren de prijs van een deur bepalen. Zo maak je voor jouw budget de beste keuze!

Voordeur van kunststof en aluminium

Hout en aluminium duurder dan pvc
De eerste belangrijke factor die de prijs van je deur bepaalt, is het materiaal. Kies je voor hout? Dan betaal je 15 procent meer voor meranti in vergelijking met pvc. Een aluminiumdeur is al gauw 55 procent duurder.

Meer toeters en bellen? Hogere kosten
Een nieuwe voordeur is duurder dan een nieuwe achterdeur. Logisch, want je voordeur is het visitekaartje van je woning. Aan alle elementen die bijdragen aan de uitstraling van je huis, hangt een prijskaartje.

Uitzicht bepaalt prijs
Uit het uitgebreide deurenassortiment kies je een deur met of zonder glas. Die keuze bepaalt de uitstraling van je deur, en ook de prijs. Over het algemeen zijn deuren zonder glas duurder. Maar er zijn uitzonderingen. Het type glas en de functie ervan (zon-, inbraak- of geluidswerend) speelt zeker een rol in de kosten.

Afwerkmogelijkheden binnen budget
Al je basiswensen spelen een hoofdrol bij de prijs van je nieuwe deur. De afwerkmogelijkheden zijn een belangrijke facto; sierlijsten, profielen en een brievenbusklep maken de deur van je dromen extra mooi. Maar ze hebben natuurlijk invloed op de prijs.

Benieuwd hoeveel je betaalt voor jouw favoriete deur en wilt u GRATIS advies over de diverse mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wil je een goed advies over welk type buitendeur het meest geschikt is voor uw huis? En precies weten wat het gaat kosten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan

Deel dit: