0345 558 997 info@damenengroen.nl

Kunststof kozijnen

Bij het kiezen van nieuwe kozijnen is de keuze voor het type materiaal van groot belang. De verschillende materialen hebben verschillende eigenschappen, voor- en nadelen. Damen & Groen levert de beste kunststof kozijnen.

Waarom kiezen voor kunststof kozijnen?

De tijd dat kunststof als materiaal voor kozijnen werden vermeden omdat het esthetisch minder mooi zou zijn, is voorbij. Kunststof doet voor het oog niet onder aan houten kozijnen door het gebruik van nieuwe technieken. Kunststof kozijnen komen in vele soorten en maten. Een veelgebruikte soort kunststof in kozijnen is polivinylchloride (PVC). Kunststof kan veelal gerecycled worden. We zetten de voor- en nadelen op een rij.

Voordelen van kunststof kozijnen

  • Weinig tot geen onderhoud
  • Duurzaam materiaal.
  • Kunststof blijft tot wel 75 jaar mooi
  • Hoge isolatiewaarde
  • Milieuvriendelijk

Nadelen van kunststof kozijnen

Er kleven slechts kleine nadelen aan de materiaalkeuze kunststof voor kozijnen. Kunststof is in tegenstelling tot andere kozijnmaterialen lastiger te repareren. Daarnaast is het lastig om kunststof kozijnen over te schilderen, hoewel dit mogelijk is met speciale primer.

De selectie kunststof kozijnen van Damen en Groen

Bij Damen en Groen kiezen we voor kwaliteit. Wij bieden een breed assortiment aan kunststof kozijnen. Voor de profielen worden uitsluitend de beste grondstoffen gebruikt. De keuze hierin is enorm. Van rechthoekig tot rond en van smalle profielen tot profielen met dieptewerking. Wij bieden ook kunststof kozijnen aan met Holland profiel, waarbij de kozijnen een rechte hoekverbinding hebben. Alle profielen van Damen en Groen zijn met staal versterkt.

Wij helpen u graag verder

Is kunststof de keuze voor uw nieuwe kozijnen? Bij Damen en Groen helpen wij u graag bij de keuze van de kozijnen die bij u passen. Al onze kozijnen worden op maat gemaakt en zijn in vele kleuren leverbaar. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Onze experts helpen u graag! Neem vandaag nog contact met ons op.

Meer informatie over ons assortiment

Klik hier voor type Maasland kozijnen (pdf)

Klik hier voor type verdiepte kozijnen (pdf)

Deel dit: