0345 558 997 info@damenengroen.nl

Kleuren van deuren en kozijnen

Bent u op zoek naar nieuwe kozijnen en deuren in uw woning? Uitgevoerd in kunststof, aluminium of hout? En in welke kleur? Lastige keuzes. Kijk wat er het beste bij uw persoonlijke voorkeuren past of vraag onze specialisten om persoonlijk advies.

Kunststof kozijn in grijs

Laat de kozijnen contrasteren met de gevel

Over het algemeen geldt: Is de gevel van uw woning in een lichte kleur uitgevoerd, dan zullen donkere kozijnen hiermee mooi contrasteren. En omgekeerd doen lichte kozijnen het goed bij een donkere gevel. De tijd dat witte muren met witte kozijnen werden uitgevoerd is echt wel een beetje voorbij. Bij muren van baksteen, is ook de kleur van de voegen bepalend. Een donkere voeg heeft een ander uiterlijk dan een lichte voeg, zeker in combinatie met kozijnen.

Kies voor een andere kleur

Veel klanten die nieuwe kozijnen bestellen kiezen voor dezelfde kleur als hun oude kozijnen. Wit of gebroken wit is veruit het meest gevraagd in Nederland. Soms in combinatie met donkerblauw. Bij Damen & Groen zijn we van mening dat het duidelijk te zien mag zijn dat u nieuwe kozijnen heeft aangeschaft. Dus denk eens aan een andere kleur bij de aanschaf van nieuwe kozijnen. Woont u in een geschakelde woning? In dat geval is het wel vaak raadzaam om uniform aan uw buren te blijven, omdat het een rommelige uitstraling kan geven als elke bewoner voor andere kleuren kiest.

Super tip! Combineren met kleuren

Het is niet altijd nodig om alle kozijnen en deuren in dezelfde kleur en hetzelfde materiaal te bestelllen. Witte kunststof kozijnen met houtnerf kunt u bijvoorbeeld heel goed combineren met een houten deur en twee kleine aluminium kozijnen. Dit is een hele mooie combinatie.

Zwart of grijs

Een echte trend bij hedendaagse woningen zijn donkere aluminium profielen. Zwarte of antraciete profielen hebben het voordeel dat de kozijnen niet opvallen als u van binnen naar buiten kijkt. Echter kunnen In een natuurlijke omgeving donkere kozijnen vrij hard overkomen. 

Kies de kleuren niet te opvallend

Er is een eindeloze keuze aan kleuren. Wij adviseren onze klanten altijd om voorzichtig te zijn met heel opvallende kleuren zoals geel, heldergroen of rood. Zeker wanneer u het huis in de toekomst nog eens wilt verkopen vindt de volgende bewoner uw kleur wellicht te excentriek.

Deel dit: