0345 558 997 info@damenengroen.nl

Houten kozijnen

Houten kozijnen zijn sinds tijden een populaire optie voor huiseigenaren bij het (ver)bouwen van hun woning. Bij Damen & Groen bent u aan het juiste adres voor kozijnen van de hoogste kwaliteit, de beste service in installatie en onderhoud en dat alles voor een voordelige prijs.

Waarom houten kozijnen?

Als het om kozijnen gaat heeft u allereerst drie mogelijke keuzes: kunststof, aluminium of houten kozijnen. Als de keuze valt op houten kozijnen is dit waarschijnlijk vanwege een aantal redenen:

  • De uitstraling
  • De duurzaamheid
  • De lange levensduur
  • De bewerkelijkheid

Op deze pagina gaan we dieper in op de verschillende aspecten van houten kozijnen. En de toegevoegde waarde die Damen & Groen aan het geheel toevoegt. Zodat u goed geïnformeerd de beste keuze kunt maken.

Uitstraling

Houten kozijnen staan bekend om hun warme en authentieke uitstraling. Hout brengt meteen een hoger niveau van gezelligheid in huis. Veel mensen voelen zich prettig in een ruimte waar veel hout in de kozijnen, ramen, deuren en het plafond is verwerkt. Doordat hout een natuurproduct is, beschikt elk kozijn over zijn eigen unieke houtnerfpatroon. Zo heeft u altijd een uniek product in huis.

Onderhoud

Het verhaal gaat dat houten kozijnen veel onderhoud vergen. Zo zou u om de paar jaar alles van een nieuwe lik verf moeten voorzien, en kan het hout gaan rotten. Is dit wel waar? Het is natuurlijk belangrijk om uw woning goed te blijven onderhouden. Maar de kwaliteit van kozijnen en verf is in de afgelopen jaren sterk verbeterd, waardoor een schilderbeurt eens per 7-10 jaar meer dan voldoende is. Bovendien is het zo dat het onderhoudsniveau van kunststof of aluminium vergelijkbaar is.

Duurzaamheid

Houten kozijnen zijn een winnaar op het gebied van duurzaamheid. Ze gaan gemiddeld 50 jaar mee. Kiest u voor de toekomst dan zijn houten kozijnen uw beste keuze.

Prijzen van houten kozijnen

Het is een feit dat hout een duurdere grondstof is dan kunststof. Nieuwe kozijnen zijn een grote investering. Als u kiest voor houten kozijnen heeft u meer investeringskosten, maar daarbij wel de zekerheid dat u hier de vruchten van plukt. Houten kozijnen gaan veel langer mee dan kunststof en verantwoorden daarmee hun prijs.

Kunstof kozijnen met de uitstraling van hout?

Gecharmeerd van de uitstraling van hout, maar ook van de lage prijzen van kunststof? Uiteraard bieden we bij Damen & Groen ook kunststof kozijnen aan met houtnerfpatroon. Zo heeft u het beste van beide werelden. Zie voor meer informatie onze kunststof kozijnen.

Wij helpen u graag verder!

Met jarenlange ervaring en onze status als officiële dealer van hoogwaardige Profel kozijnen, is Damen & Groen uw aangewezen partner voor het installeren van houten kozijnen. Wordt ook klant en vraag vandaag nog een offerte aan. Onze experts helpen u graag!

Deel dit: