0345 558 997 info@damenengroen.nl

Waar je op moet letten als je je ruiten door dubbel glas laat vervangen

Bal door de ruit gehad? Last van constante tocht in huis? Overweeg eens om je enkele beglazing te vervangen door dubbel glas! Dat kan flink wat warmte en uitgaven schelen. Daarom leggen wij uit waar je op moet letten.

Het is een flink project om je ruiten te laten vervangen, maar het kan ook veel opleveren. Door dubbel glas te laten zetten:

Vervangen van glaswerk

Het is een flink project om je ruiten te laten vervangen, maar het kan ook veel opleveren. Door dubbel glas te laten zetten:

  •  bespaart u op de stookkosten
  •  heeft u een beter geïsoleerde woning en minder last van kou of tocht
  •  zult u ook minder last hebben van geluid, als u bijvoorbeeld aan een drukke weg woont
  •  kunt u subsidie aanvragen om de kosten te dekken

Zelf doen of een glaszetter bellen?

(Dubbel) glas vervangen is geen kinderspel. Het is vakmanschap waar u beter iemand voor kunt inhuren. Aangezien het plaatsen van ruiten precisiewerk is, is de kans aanwezig dat zelf zetten problemen oplevert. Bijkomend voordeel van een professionele glaszetter is de garantie op de ruiten bij een plaatsingsfout.

Wat voor soort glas?

Dubbel glas is in vele soorten verkrijgbaar. Er is een standaard dubbel glas, maar er zijn ook speciale isolerende ruiten. Deze HR (Hoog Rendement) glazen zijn er in verschillende maten en isolatiewaardes. De mate van isolatie wordt aangeduid met de zogenaamde U-waarde. Hoe lager deze waarde, hoe beter! Ter illustratie, ‘gewoon’ dubbel glas heeft een U-waarde van 2,7, terwijl HR tussen de 1,7 en 2,0 zit. Er zijn nog beter isolerende varianten; HR+, HR++ en HR+++. De laatste heeft ook de laagste U-waarde en isoleert dus het beste.

Verschil dubbel glas en HR-glas

Gewoon dubbel glas is feitelijk 2 glasplaten die vlak achter elkaar worden geplaatst, met lucht ertussen. Op bijvoorbeeld HR++-glas zit er een speciaal soort folie met een coating op de glasplaten. Tevens zit er tussen de glasplaten geen gewone lucht, maar een edelgas. Dat isoleert nóg een stuk beter. Kortom, als u echt goed isolerende ramen wilt, kiest u voor het HR-glas. Met HR++-glas kunt u tot wel €260 per jaar op stookkosten besparen! Combineer dit glas met isolerende kozijnen en u heeft een heerlijk warme woning!

 

Deel dit: