0345 558 997 info@damenengroen.nl

Bespaar energie én geld met isolerende kozijnen

Kozijnen bepalen voor een flink deel hoe warm of koud uw huis is. Met een slecht isolerend kozijn verliest u een hoop warmte en geld. Liever wél goed isoleren? Lees hoe isolerende kozijnen het verschil maken.

Bespaar energie én geld met isolerende kozijnen met Damen & GRoen

U-waarde

Bij isolatie van uw woning spelen kozijnen een aardige rol. Kozijnen (zowel houtkunststof als aluminium) kunnen de isolatiewaarde sterk verhogen. Bij een kozijn wordt de isolatiewaarde aangegeven door de zogenaamde U-waarde. Deze waarde geeft aan hoe gemakkelijk een kozijn warmte doorlaat. Een hogere U-waarde betekent een hogere warmtedoorlating. Oftewel: lagere U-waarde is beter! Isolerende kozijnen hebben U-waardes zoals 0,8 W/m2 K (kunststof) of 0,7 W/m2 K (aluminium). Ter vergelijking: de maximaal toegestane U-waarde is 4,2 W/m2 K.

Hier moet u op letten

Bij het plaatsen van nieuwe kozijnen speelt de U-waarde de hoofdrol. Daarbij is het ook belangrijk om na te denken over de installatie. Is een kozijn niet vakkundig geïnstalleerd? Dan zal het uw isolatie niet ten goede komen! En dat is zonde. Kies dus voor een vakman bij de installatie.

Daarnaast gaan uw kozijn en raam hand in hand. Kiest u voor isolerend kozijnen, maar zonder isolerend glas? Ook dan plukt er u geen vruchten van. De ideale combinatie is die van een isolerend kozijn, mét uitstekende ruiten, zoals HR++ of dubbel glas.

Wat zijn de voordelen?

Isolerende kozijnen brengen de volgende voordelen met zich mee:

  •  Goede isolatie zorgt voor een aangename warmte in huis
  •  Minder tocht wanneer vakkundig geïnstalleerd
  •  Lagere stookkosten, dus goed voor de portemonnee
  •  Subsidies zijn mogelijk, nog beter voor de portemonnee

Vraag subsidie aan!

De Rijksoverheid biedt subsidie aan voor mensen die energiebesparende maatregelen nemen. Denk aan isolerende kozijnen in combinatie met dubbel glas of HR++. Deze subsidie kan tot €20.000 oplopen. Ook bieden verscheidene gemeentes subsidie voor duurzame maatregelen. Op deze website kunt u lezen welke overheidssubsidies er mogelijk zijn in uw omgeving!

 

Deel dit: