0345 558 997 info@damenengroen.nl

Subsidie voor dubbel glas: hoe werkt het?

Dubbel glas levert veel op, maar kost ook een flinke duit. De Rijksoverheid heeft een subsidieregeling voor duurzame maatregelen om hierbij te helpen. Overweldigd door alle haken en ogen? Wij leggen het voor je uit.

Subsidie voor dubbel glas

Subsidies voor dubbel glas

Sinds 2016 heeft de Rijksoverheid de subsidie Energiebesparing Eigen Huis in het leven geroepen. Deze subsidie kan onder andere worden aangevraagd voor dubbel glas, maar er is nog meer mogelijk. Denk aan isolatie van uw gevel, dak of vloer! Wat betreft het glas kunt u subsidie ontvangen voor dubbel glas (waaronder HR++) en zelfs voor triple glas.

Aanvragen werkt zo

Op de website van het RVO staan alle voorwaarden uitgelegd. Belangrijk zijn de volgende zaken:

  • Bent u eigenaar van een woning of aangesloten bij een VvE? Voor het laatste geldt een uitgebreid pakket aan voorwaarden. Lees hier welke dat precies zijn.
  • Bent u huiseigenaar? Dan ontvangt u subsidie als u minstens 2 energiebesparende maatregelen gaat uitvoeren. Bijvoorbeeld gevelisolatie in combinatie met dubbel glas!
  • Per maatregel worden er kwaliteitseisen gesteld, dus hou die goed in de gaten!
  • U ontvangt de subsidie bij een minimaal aantal m2 en er is een subsidiebedrag per m2 vastgesteld.
  • Wordt uw hele huis voorzien van een energiebesparende voorziening? Dan hoeft u geen rekening te houden met een minimaal oppervlak.
  • De subsidie moet worden aangevraagd vóór u de maatregelen wilt laten uitvoeren. Achteraf verrekenen gebeurt dus niet.
  • U ontvangt de subsidie maximaal 1 keer per woning.

Gemeentelijke subsidie

Niet alleen het Rijk biedt subsidiemogelijkheden, ook binnen gemeentes is er geld beschikbaar voor energiebesparende maatregelen. Woont u bijvoorbeeld in de gemeente Leiden? Dan is er een Duurzaamheidsfonds dat subsidie voor allerlei zaken aanbiedt. Voor onder andere isolatie van daken en gevels, maar ook voor glas of een HR-ketel is er geld beschikbaar.

Wij leveren uw glas én regelen uw subsidie

Damen & Groen levert uitstekende kwaliteit dubbel glas, voor ieder soort woning. Daarnaast zijn we goed geïnformeerd over de procedure van subsidie aanvragen. Zo kunnen wij met u de ideale energiebesparende én kostenbesparende maatregelen assisteren! Wilt u meer informatie over de subsidies voor dubbel glas? Neem dan contact op met ons voor een informatief gesprek!

 

Deel dit: