0345 558 997 info@damenengroen.nl

Vooroordelen over kunststof kozijnen.
Terecht of onterecht?

Het is nu gedaan met de vooroordelen over kunststof kozijnen.
U hoort het vast eens. Mensen die hun mening en vooroordeel klaar hebben over kunststof kozijnen. Dit is vaak niet terecht. Kunststof is namelijk een volwaardig alternatief voor aluminium en hout.

 

De kunststofkozijnen van nu

Jaren geleden waren eerste kunststof kozijnen beperkt in hun profielen en kleuren. De vlakke, platte profielen en de witte plastic kleur van toen zouden tegenwoordig niet meer verkocht worden. Gelukkig is dat dan ook verleden tijd. Kies je voor kunststof kozijnen, dan kunt u kiezen voor profielen in zeer verschillende stijlen: modern of klassiek, of ook profielen voor blokkozijnen. En dan moet u er nog heel dicht op staan voordat u ziet dat het kunststof kozijn is.

Levensechte houtimitaties

De kunststof kozijnen met een houtuitstraling zijn er de voorbije jaren eveneens sterk op vooruitgegaan. De zogenaamde houtnerven van de structuurfolie op de profielen zien er levensecht uit. De rechte hoekverbinding draagt bij tot het realisme van de kozijnen. Enkel een echte kenner ziet het verschil, en dan nog slechts van heel dichtbij.

Er wordt vaak beweerd dat kunststof kozijnen vuil aantrekken

Dit is echt een broodje aap verhaal.. Kunststof kozijnen zijn niet elektrostatisch: dat wil zeggen dat ze géén vuil aantrekken. Integendeel, deze kozijnen zijn erg eenvoudig te onderhouden. Af en toe een nat doekje met groene zeep erover  zorgt voor stralende kunststof kozijnen die tientallen jaren meegaan. Kunststof is bovendien een geliefde keuze in gebieden dichtbij de kust of in de buurt van industriële zones, omdat het zuren en zouten perfect weerstaat.

Kunststof kozijnen zijn voordeliger

Kunststof is voordeliger dan aluminium en hout. Dat komt echter omdat de grondstof goedkoper is en de profielen in grote aantallen geproduceerd kunnen worden. Deze factoren beïnvloeden de prijs, maar zeker niet de kwaliteit. Kunststof kozijnen zijn erg duurzaam, kunnen grotendeels gerecycleerd worden en bieden uitstekende isolatiewaarden.

Op haast alle vlakken zijn kunststof kozijnen dus een topkeuze!

Zijn kunststof kozijnen iets vooru?

Wil je een goed advies over welk type kozijn het meest geschikt is voor uw huis? En precies weten wat het gaat kosten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan

Deel dit: