0345 558 997 info@damenengroen.nl

4 goede redenen voor een dakkapel

Wilt u een  dakkapel aanschaffen? Veel mensen denken meteen aan de extra ruimte die het geeft. Maar een dakkapel is een aanschaf met veel meer voordelen.

Investeren in je huis

Bij investeringen in huis staan een nieuwe keuken of badkamer in de top 5. Dergelijke verbouwingen kosten veel geld, maar bij verkoop van je huis blijkt de investering niet veel op te leveren. Het is niet de smaak van de nieuwe kopers of ze hadden wat anders in gedachten. Bij een dakkapel is dat anders. Dit is echt een diepte-investering en zorgt voor een waardestijging van je huis.

Wat zijn de 4 belangrijkste redenen om een dakkapel te kopen?

1. Een dakkapel is een ruimtewinner

De hoofdreden voor een nieuwe dakkapel is ruimtewinst. De zolder wordt van opslagruimte een volwaardige kamer of zelfs twee. De dakkapel lijkt een kleine aanpassing, maar die heeft grote gevolgen. Plaats je op een normaal schuin dak een dakkapel, dan win je fors aan loopruimte. Een dakkapel van 3 meter breed betekent al snel 4,5 m2 extra loopruimte. Dat lijkt weinig, maar is een forse uitbreiding van de leefruimte en de mogelijkheden. Opeens heb je een extra slaapkamer, hobbykamer of werkruimte.

2. En dakkapel brengt licht in huis

Wat vaak onderschat wordt is het effect van extra daglicht. Pas na plaatsing van de dakkapel ervaar je het enorme ruimtegevoel dan wordt veroorzaakt door het extra daglicht. De zolder voelt direct anders. Dat zorgt voor hoog wooncomfort.

3. Een dakkapel bespaart kosten 

Hoe kan een extra uitgave zorgen voor een kostenbesparing? Maar een dakkapel op zolder kan het verschil maken tussen wel of niet verhuizen. Verhuizen zorgt niet alleen bij de meeste mensen voor stress, het is ook een enorme kostenpost. Al die kosten worden voorkomen als de dakkapel het ruimteprobleem kan oplossen.

4. Blijvende waardevermeerdering

In tegenstelling tot een nieuwe keuken of badkamer is een dakkapel zelden smaakgevoelig. En daarmee is het vaste waardevermeerdering voor je huis. In plaats van 3 slaapkamers op de eerste verdieping heeft je huis 4 of 5 slaapkamers. Dat is bij eventuele verkoop een goed verhaal.

Bereid je aankoop goed voor

Een dakkapel koop je niet elke dag. Maak daarom geen fout bij de aankoop. Een goede voorbereiding is het halve werk. Vraag altijd goede adviezen en vergelijk de service en de prijzen. 

Offerte voor dakkapel

Wil je een goed advies over welke dakkapel het meest geschikt is voor jouw huis? En precies weten wat die dakkapel kost? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan

Deel dit: